omgeving

De Voorpoed ligt in ’t Rommelgebergte, een rustig en besloten recreatieterrein met vakantiehuizen en bungalows van particuliere eigenaren midden in het bos. Het terrein grenst aan het natuurreservaat Korenburgerveen, onderdeel van Nationaal Landschap Winterswijk en eigendom van Natuurmonumenten.

Korenburgerveen

De omgeving leent zich bij uitstek voor wandelen en fietsen in het authentieke coulisselandschap, de bossen, de woeste venen, langs kronkelende beken, ecoboerderijen en zelfs wijngaarden! Toch is de levendige ‘grote stad’ dichtbij; de bebouwde kom van Winterswijk ligt op slechts twee kilometer afstand, ook af te leggen met openbaar vervoer.

Winterswijk is een fijn dorp vol goede voorzieningen en leuke restaurants. Ook voor cultuur kun je er terecht. Zoals in Villa Mondriaan, over de jonge jaren van de kunstenaar. Of bij theater De Storm en het Openluchttheater met hun gevarieerde agenda's. Op woensdag en zaterdag strijkt bij de Jacobakerk de gezellige warenmarkt neer. En vergeet vooral Kinderboerderij Freriks en het prachtig gerestaureerde, monumentale Strandbad Winterswijk niet!

Villa Mondriaan

In de omgeving vind je nog meer plekken die een bezoek waard zijn. Naast de herstelde windmolens en de vele kastelen is ook de steengroeve nabij Ratum bekend. In deze mijn wordt sinds 1932 kalksteen gewonnen. Je vindt er fossielen en bijzondere levende dieren. Excursies zijn te boeken bij de VVV en in de zomer is er theater.

Een andere trekpleister, op ongeveer drie kilometer van de Voorspoed, is recreatieplas Hilgelo. In dit voormalig zandwinningsgebied met strand, ligweiden, speeltoestellen en een paviljoen kun je het hele jaar door recreëren. ’s Zomers zwemmen, duiken en waterfietsen, ’s winters wandelen en fietsen.

hilgelo

Ook het gemoedelijke middeleeuwse vestingstadje Bredevoort ligt in de buurt. Hier kun je snuffelen tussen de tweedehands boeken of je laten rondleiden door Hendrickje Stoffels, Rembrandts muze. Elk huis in de pittoreske straatjes heeft zijn eigen karakter en geschiedenis.

Het Duitse Noordrijn-Westfalen ligt dichtbij en ook daar is van alles te beleven. Direct over de grens vind je het moerasgebied Zwillbrocker Venn, ontstaan door turfsteken. Nu spot je hier meer dan honderd vogelsoorten, waaronder zelfs flamingo’s, die op deze plek hun noordelijkst gelegen broedplaats hebben.

Zwillbrocker Venn

In juli bruist het naburige Lichtenvoorde tijdens de vierdaagse Zwarte Cross. Wat begon als een simpel wedstrijdje is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Van Brigitte Kaandorp tot de Black Eyed Peas: ze treden allemaal op. Maar er zijn het hele jaar door nog veel meer evenementen met in het hoogseizoen een extra uitgebreid programma tijdens de Cultuurzomer Achterhoek.

Een indruk krijgen van het natuurschoon in de omgeving van de Voorspoed? Bekijk dan deze aflevering van Vroege Vogels.

Volg ons op facebook!

02/09/2019

'T is weer voorbij die mooie zomer 🧳

23/08/2019

Vandaag is de 92ste geboortedag van Dick Bruna 🌻

21/08/2019
Vier vakantie in deze unieke tijdcapsulebungalow | Go with the Vlo

Go With The Vlo heeft de Voorspoed ontdekt! 🧡

Op zoek naar een nostalgisch vakantieadres? Boek een verblijf in bungalow de Voorspoed. Hier vier je vakantie alsof het nog steeds 1968 is. Leuk: ze hebben op korte termijn nog plek.

19/08/2019

🍹 Vakantie is waar de hangmat is

17/08/2019
Foto's uit het bericht van bungalow de voorspoed

Er is zomerweer op komst! Wil je een weekje weg in de Achterhoek? Boek nu een last minute in bungalow de Voorspoed en vier vakantie alsof het altijd 1968 is. Van 23 tot en met 30 augustus van 530 ... See more

16/08/2019

🧡 Hoewel de bungalow er nog net zo uitziet als bij de bouw in 1968, is bungalow de voorspoed van alle moderne gemakken voorzien! 🔌

12/08/2019

Wat een vooruitgang, bungalow de voorspoed op (korte) film! De nieuwe tijd, net wat u zegt. 📺

07/08/2019

In de nostalgische bungalow de voorspoed, met grote bostuin rondom, staat de tijd stil en vier je vakantie alsof het altijd 1968 is. 🧡

« 1 of 3 »