omgeving

De Voorpoed ligt in ’t Rommelgebergte, een rustig en besloten recreatieterrein met vakantiehuizen en bungalows van particuliere eigenaren midden in het bos. Het terrein grenst aan het natuurreservaat Korenburgerveen, onderdeel van Nationaal Landschap Winterswijk en eigendom van Natuurmonumenten.

Korenburgerveen

De omgeving leent zich bij uitstek voor wandelen en fietsen in het authentieke coulisselandschap, de bossen, de woeste venen, langs kronkelende beken, ecoboerderijen en zelfs wijngaarden! Toch is de levendige ‘grote stad’ dichtbij; de bebouwde kom van Winterswijk ligt op slechts twee kilometer afstand, ook af te leggen met openbaar vervoer.

Winterswijk is een fijn dorp vol goede voorzieningen en leuke restaurants. Ook voor cultuur kun je er terecht. Zoals in Villa Mondriaan, over de jonge jaren van de kunstenaar. Of bij theater De Storm en het Openluchttheater met hun gevarieerde agenda's. Op woensdag en zaterdag strijkt bij de Jacobakerk de gezellige warenmarkt neer. En vergeet vooral Kinderboerderij Freriks en het prachtig gerestaureerde, monumentale Strandbad Winterswijk niet!

Villa Mondriaan

In de omgeving vind je nog meer plekken die een bezoek waard zijn. Naast de herstelde windmolens en de vele kastelen is ook de steengroeve nabij Ratum bekend. In deze mijn wordt sinds 1932 kalksteen gewonnen. Je vindt er fossielen en bijzondere levende dieren. Excursies zijn te boeken bij de VVV en in de zomer is er theater.

Een andere trekpleister, op ongeveer drie kilometer van de Voorspoed, is recreatieplas Hilgelo. In dit voormalig zandwinningsgebied met strand, ligweiden, speeltoestellen en een paviljoen kun je het hele jaar door recreëren. ’s Zomers zwemmen, duiken en waterfietsen, ’s winters wandelen en fietsen.

hilgelo

Ook het gemoedelijke middeleeuwse vestingstadje Bredevoort ligt in de buurt. Hier kun je snuffelen tussen de tweedehands boeken of je laten rondleiden door Hendrickje Stoffels, Rembrandts muze. Elk huis in de pittoreske straatjes heeft zijn eigen karakter en geschiedenis.

Het Duitse Noordrijn-Westfalen ligt dichtbij en ook daar is van alles te beleven. Direct over de grens vind je het moerasgebied Zwillbrocker Venn, ontstaan door turfsteken. Nu spot je hier meer dan honderd vogelsoorten, waaronder zelfs flamingo’s, die op deze plek hun noordelijkst gelegen broedplaats hebben.

Zwillbrocker Venn

In juli bruist het naburige Lichtenvoorde tijdens de vierdaagse Zwarte Cross. Wat begon als een simpel wedstrijdje is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld. Van Brigitte Kaandorp tot de Black Eyed Peas: ze treden allemaal op. Maar er zijn het hele jaar door nog veel meer evenementen met in het hoogseizoen een extra uitgebreid programma tijdens de Cultuurzomer Achterhoek.

Een indruk krijgen van het natuurschoon in de omgeving van de Voorspoed? Bekijk dan deze aflevering van Vroege Vogels.

Volg ons op facebook!

07/12/2019

🎄In de tuin begint het al aardig op kerst te lijken!

05/12/2019

Heerlijk avondje is gekomen, net als in 1968! 🥁

05/12/2019

Heerlijk avondje is gekomen, net als in 1968! 🥁

05/12/2019

Heerlijk avondje is gekomen, net als in 1968! 🥁

29/11/2019

Prettig weekend! 🍷🧀🥜

25/11/2019

👩‍🌾 Biologisch is bij Ekoboerderij Arink Biotel Achterhoek heel logisch! De kudde van ongeveer 60 Fries-Hollandse koeien vormt het hart van de boerderij. Gegarandeerd antibioticumvrij, ... See more

20/11/2019

🍁Wat is de herfst toch een prachtig seizoen! 🍂

18/11/2019
Foto's uit het bericht van bungalow de voorspoed

Beeldscherm uit en stereofoto's aan! Ook in de herfst kun je genieten alsof het altijd 1968 is. 👀

14/11/2019

De dagen worden korter: steek de kaarsjes aan en haal de spelletjes uit de kast!

09/11/2019

De koolmezen rond bungalow de Voorspoed zijn niet schuw en eten soms pinda's uit de hand! 🥜

« 1 of 5 »